Mercedes CLA dobija obrise

Nova Mercedesova kompaktna kupe limuzina ostala je bez većeg dela “kamuflaže”. Na internetu se pojavio prvi video snimak delimično maskiranog prototipa novog modela CLA.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

13:45

Default images

Mercedes je krajem marta 2012. izašao u javnost sa planovima o proizvodnji kupe limuzine iz segmenta kompaktnih automobila. Već u aprilu, na Sajmu automobila u Pekingu predstavljen je koncept ovog vozila, Mercedes CSC.

Da razvoj serijske verzije dobro napreduje, potvrđuje i prvi video snimak gotovo demaskiranog prototipa:



Mercedes CLA dizajniran je po ugledu na model CLS, a kao i nova A i B klasa baziran je na MFA platformi.

Sa Mercedesom A klase, model CLA trebalo bi da deli i paletu motora, poput 2.0 litarskog benzinca sa 211 ks i novog 2.2 litarskog CDI agregata koji razvija 170 ks. Ne treba zaboraviti ni AMG verziju koja bi mogla da dobije 2.0 litarski turbo-punjeni motor maksimalne snage 340 ks.

Za sada još uvek nije potvrđeno da li će novi model imati premijeru na auto-salonu u Parizu, ali se zna da će se ovaj automobil pojaviti u prodaji 2013. godine. Mercedes CLA proizvodiće se u Mađarskom Kečkemetu.

Pročitajte više o konceptu Mercedes CSC.

Vozili smo novi Mercedes A klase.

Nova A klasa stigla u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: