Peugeot RCZ za 2013.

Nakon koncepta Onyx i krosovera 2008, Peugeot za Sajam automobila u Parizu priprema i redizajnirani sportski model RCZ.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

11:40

Default images

Peugeot RCZ za 2013. ima restilizovan prednji deo koji je sada dizajniran u skladu sa najnovijom generacijom modela francuskog proizvođača.

Preoblikovan je prednji branik, a maska hladnjaka pomerena je više ka haubi, tako da se njena gornja ivica nalazi u nivou sa farovima automobila.

Pored takođe redizajniranih prednjih svetlosnih grupa sada su tu i LED dnevna svetla.
Budućim vlasnicima Peugeota RCZ na raspolaganju će biti navigacioni sistem Connect koji se prvi put pojavio na modelu 508.

U okviru ovog sistema dostupan je 7 inčni ekran, Bluetooth i USB konekcije, CD/mp3 radio uređaj.

Kao deo standardne opreme, RCZ ima senzore za automatsko uključivanje brisača i farova, u zavisnosti od vremenskih prilika.
Kupcima će biti dostupne dve benzinske i jedna dizel pogonska jedinica. Slabiji 1.6 litarski THP benzinski motor razvija 156 ks i 240 Nm obrtnog momenta, dok snažnija verzija raspolaže sa 200 ks, a maksimalni obrtni moment iznosi 275 Nm.

Što se tiče dizel motora, Peugeot će u redizajnirani RCZ ugrađivati 2.0 litarski HDi sa 163 ks i 340 Nm obrtnog momenta.

Najslabija verzija Peugeota RCZ biće uparena sa šestostepenim ručnim ili automatskim menjačem, dok će dizelaš i snažniji benzinac za prenos snage koristiti isključivo manuelnu transmisiju.
Pored standardnog modela, Peugeot će u Parizu prikazati i posebnu verziju sa oznakom RCZ R.

Reč je automobilu koji će razlikovati po kozmetičkim detaljima, ali pre svega po snažnijem motoru i unapređenom oslanjanju. Peugeot RCZ R pogoniće 1.6 litarski THP agregat koji razvija čak 260 ks.
Peugeot RCZ R
Oba modela naći će se u prodajnim salonima u prvom tromesečju 2013. godine.

Pogledajte galeriju fotografija Peugeota RCZ za 2013.

Pročitajte o konceptu Peugeot 2008.

Pročitajte više o konceptu Peugeot Onyx.

Vozili smo aktuelni Peugeot RCZ 1.6 THP 200.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: