Nova KIA Pro_cee'd

Otkako je na Sajmu automobila u Ženevi u martu 2012. predstavljena druga generacija Kije Cee'd, sa nestrpljenjem smo očekivali verziju sa troja vrata, model Pro-cee'd.

Izvor:
Podeli

Neizvesnosti je došao kraj. KIA je uoči auto-salon u Parizu objavila prve zvanične fotografije ovog automobila.

Kao što je to bio slučaj i sa prethodnom generacijom, novi Pro_cee'd ne razlikuje se od Cee'd-a hečbek samo po broju vrata. Na modelu Pro_cee'd dizajneri su promenili izgled prednjeg branika, zajedno sa svetlima za maglu, dok je maska hladnjaka nešto uža.

Linija krova spušta se prema zadnjem delu automobila pod većim uglom. Zadnje bočno staklo je znatno manje, kao što i inače slučaj kod kupea. Stop svetla su takođe manjih dimenzija i više isturena nego na hečbeku.

Preoblikovana su i vrata prtljažnika i zadnji branik, dok je zadnje staklo više zakošeno nego na novom Cee'd-u sa 5 vrata. Sportski izgled zaokružen je posebno dizajniranim alu felnama.

KIA za sada nije saopštila tehničke detalje novog Pro_cee'd-a, a očekuje se da će paleta motora biti preuzeta iz hečbeka. Dostupni su benzinci od 1.4 litra sa 98 ks, odnosno 1.6 litara sa 133 ks, zatim 1.4 litarski dizel motor sa 89 ks, kao i dva 1.6 litarska dizelaša snage sa 108 i 126 ks.

Prema ranijim najavama, novi Pro_cee'd mogao bi da dobije i visokoperformantnu verziju koji bi pokretao 2.0 litarski turbo-benzinac sa preko 200 ks.

Zvanične tehničke detalje očekujemo uskoro, s obzirom da će novi Pro-cee'd imati premijeru na predstojećem Sajmu automobila u Parizu. Do tada, uživajte u fotografijama ovog automobila.

Više fotografija možete pogledati u našoj Galeriji.

Vozili smo novi KIA Cee'd.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Održano republičko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije, a uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i škola, u Beogradu je u subotu održano 48. republičko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”, koje je ujedno i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Vesti subota 27.05. 18:15 Komentara: 0

Amerikanci unapređuju novi FIAT 500L

Tjunerska kuća Mopar, koja je deo kompanije Chrysler, predstavila je kolekciju od 92 dodatka za poboljšanje raznovrsnosti FIAT-a 500L i optimizovanje njegovih funkcionalnih i teretnih mogućnosti.

Vesti petak 26.05. 13:54 Komentara: 7

Predstavljena nova Dunlop guma za oldtajmere

Dunlop je lansirao novi pneumatik Sport Classic namenjen isključivo oldtajmer automobilima. Ova guma može da se pohvali klasičnim izgledom, a optimalno je prilagođena automobilima visokih performansi iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka.

Vesti četvrtak 25.05. 11:54 Komentara: 3
strana 1 od 1236 idi na stranu