Premijum verzija Peugeota 208

Nakon lansiranja novog modela 208, Peugeot se okreće prema zahtevnijim kupcima koji su spremni da plate za dodatno zadovoljstvo. Posle najave serijske verzije modela 208 GTi, francuski proizvođač predstavio je luksuzno opremljeni 208 XY.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2012.

09:35

Default images

Peugeot 208 XY prvi put smo videli u konceptnoj verziji na Sajmu automobila u Ženevi, u martu 2012. godine.

Namera proizvođača bila je da se ovaj automobil već na prvi pogled razlikuje od standardne 208-ice. Zbog toga je za XY pripremljena nova paleta boja, a model sa fotografija ofarban je u "Purple Night" metalik nijansu. Pored ove, kupci modela 208 XY moći će da biraju između još pet boja karoserije.
Spoljašnjost automobila dodatno ukrašavaju hromirani detalji na maski hladnjaka, kućištima spoljnih retrovizora i okvirima prozora.

Utisak da se radi o premijum varijanti Peugeota 208 upotpunjuju specijalne 17 inčne alu felne i opcioni panoramski krov.
Rubovi sedišta i pojedini detalji enterijera, kao što su volan, deo instrument table ili rukohvati na vratima, obloženi su kožom koja je prošivena koncem čija se nijansa podudara sa bojom karoserije automobila. Sedalni deo i naslon sedišta presvučeni su Alcantara materijalom.

Deo paketa Peugeota 208 XY sačinjavaju i aluminijumske papučice nožnih komandi. Za one koji ni sa tim nisu zadovoljni, Peugeot nudi nekoliko nivo personalizacije, koji obuhvataju i potpuni kožni tretman enterijera, ali i materijale od aluminijuma kojima su prekrivene instrument tabla i centralna konzola.
Luksuzna verzija 208-ice dobila je i posebno ambijentalno svetlo u kabini, multimedijalni sistem sa 7 inčnim ekranom osetljivim na dodir i navigacijom, kao i sistem za asistenciju prilikom parkiranja, pomoću kojeg je automobil u stanju da se samostalno uparkira.
Peugeot 208 XY dostupan je sa dva benzinska motora. Slabiji, 1.6 litarski VTi razvija 120 ks, dok jači, takođe 1.6 litarski THP agerat raspolaže sa 155 ks. Prvi je uparen sa petostepenim, a drugi sa šestostepenim ručnim menjačem.

Kupcima je ponuđen i 1.6 litarski “mikro hibrid” e-HDi sa 92, odnosno 115 ks. Slabiji motor povezan je sa petobrzinskim manuelnim ili automatizovanim menjačem, dok je snažnija verzija dobila takođe ručnu, ali šestostepenu transmisiju.

Peugeot 208 XY imaće permijeru na predstojećem Sajmu automobila u Parizu, kada će biti saopštena i njegova cena.

Pogledajte galeriju fotografija Peugeota 208 XY.

Pročitajte više o Peugeotu 208.

Pročitajte o Peugeotu 208 GTi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: