Bentley SUV dobio "zeleno svetlo"

Nakon višemesečnog ispitivanja reakcija javnosti na prototip svog SUV vozila, u Bentley-ju su odlučili da će koncept EXP 9 F dobiti svoju serijsku verziju.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2012.

08:55

Default images

Ovu vest potvrdio je šef britanskog proizvođača luksuznih automobila, Volfgang Dirhajmer (Wolfgang Dürheimer), u razgovoru za Car & Driver.

Koncept EXP 9 F predstavljen je na Sajmu automobila u Ženevi 2012, ali nije naišao na opšte odobravanje. Osim zamerki na samu ideju da Bentley u svojoj gami treba da ima i SUV model, bilo je dosta kritika i na račun dizajna vozila, a naročito na izgled prednjih svetlosnih grupa.

Ipak, prema Dirhajmerovim rečima, kupci automobila marke Bentley već su pokazali zainteresovanost za SUV model, tako da su u toj kompaniji odlučili da nastave sa razvojem EXP 9 F koji bi na kraju doveo i do njegove serijske proizvodnje.

Kao što se i očekivalo, Bentley-jev SUV biće najverovatnije baziran na Volkswagenovoj platformi, dok će serijski model pretrpeti izmene u dizajnu u odnosu na konceptu verziju.

Ako u Bentley-ju ostanu pri ovoj odluci, novi model bi na tržištu trebalo da se pojavi 2015. godine.

Pročitajte o pogonskim agregatima koje u Bentley-ju razmatraju za budući SUV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: