Novi Golf stiže 4. septembra

Iako smo očekivali da novi Golf prvi put bude prikazan u javnosti na Sajmu automobila u Parizu, krajem septembra, ovaj automobil imaće svetsku premijeru 4. septembra na posebnom događaju u Nacionalnoj galeriji moderne umetnosti u Berlinu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 07.08.2012.

09:15

Default images

Ovu vest preneo je nemački dnevni list Volfsburger Alemajne Cajtung (Wolfsburger Allgemeine Zeitung), a osim promene u datumu predstavljanja sedme generacije popularnog Volkswagenovog modela, ostale faze na putu od proizvodnih pogona do kupaca ostale su neizmenjene.

Tako će proizvodnja novog Golfa početi već u avgustu u Volkswagenovim fabrikama u Volfsbugu i Cvikau u Nemačkoj, a prvi primerci pojaviće se u prodajnim salonima u novembru 2012.

Brojne špijunske fotografije koje su do sada objavljene nagoveštavaju da će nova verzija Golfa, što se tiče dizajna spoljašnjosti, nastaviti niz prethodnih generacija. Ono što je potpuno novo, jeste MQB platforma kojom Volkswagen započinje novu eru u proizvodnji svojih i automobila iz svoje grupe, poput najnovijeg Audija A3 ili novog Seata Leon.

Očekuje se da će Golf VII pokretati turbo-punjeni benzinski i dizel motori. Na raspolaganju su 1.2 litarski TSI agregat, kao i 1.4 litasrki TSI sa sistemom deaktivacije pojedinih cilindara u trenucima kada se od motora ne zahteva dodatna snaga.

Verzije visokih performansi, poput GTI i R modela, biće opremljene 2.0 litarskim TSI motorima, a planirani su i hibridni i potpuno električni model.

Prve zvanične fotografije i tehničke detalje Golfa VII očekujemo nakon premijere 4. septembra. Cene ćemo objaviti čim budu dostupne.

Pročitajte o novom Golfu GTI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: