Toyota ponovo najprodavanija

Toyota je na dobrom putu da u 2012. povrati titulu najprodavanijeg automobilskog proizvođača. Prema najnovijim podacima, ta kompanija isporučila je u prvih šest meseci tekuće godine kupcima širom sveta gotovo 5 miliona vozila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.07.2012.

14:30

Default images

Iako je Toyota bila ozbiljno uzdrmana tokom 2011. godine, najpre zbog katastrofalnog cunamija koji je pogodio Japan, a zatim i usled poplava na Tajlandu, ova kompanija konsolidovala je proizvodnju u prvoj polovini 2012.

Toyota ne samo da je uspostavila normalan proizvodni proces u svojim fabrikama, već trenutno zauzima prvo mesto u auto-industriji kada je reč prodatim vozilima u periodu januar-jun 2012. godine. Kako prenosi Business Week, japanski proizvođač prodao je u tom periodu rekordnih 4,97 miliona jedinica, što predstavlja porast za 34 % u odnosu na prvih šest meseci 2011.

Prema istom izvoru, na drugom mestu među auto-kompanijama nalazi se General Motors koji je u periodu januar-jun širom sveta plasirao 4,67 miliona vozila. Treća je Volkswagen grupa, koja je u 2012. godini do sada prodala 4,45 miliona jedinica.

Analitičari koji prate automobilsku industriju smatraju da je Toyotin šestomesečni prodajni rezultat dovoljan pokazatelj da će ta kompanija i kraj 2012. godine dočekati na prvom mestu među najprodavanijim auto-proizvođačima.

Pročitajte vest o 200 miliona proizvedenih Toyota.

Vozili smo: Toyota Yaris Hybrid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: