Chevrolet Trax krosover

General Motors (GM) će, nakon modela Opel Mokka, ponuditi tržištu još jedan mali krosover. Chevrolet Trax deliće istu platformu sa modelima Mokka i Buick Encore.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2012.

09:01

Default images

Kao najavu svetske premijere koja će se održati u septembru 2012. na auto-salonu u Parizu, GM je objavio prvu zvaničnu fotografiju krosovera Chevrolet Trax.

Model Trax praktično predstavlja Chevroletovu varijantu Opela Mokka, koji je predstavljen na sajmu u Ženevi početkom marta 2012. godine, i Buicka Encore koji je namenjen američkom tržištu.

Chevrolet Trax ima oštro zasečen prednji deo na kome dominira maska hladnjaka, i naglašene lukove blatobrana, tako da na prvi pogled odaje utisak snažnijeg i većeg vozila. Iako General Motors nije saopštio više tehničkih detalja, očekuje se da će Trax imati dužinu od oko 4,3 m (Opel Mokka je dugačak 4,28 m), sa međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2,5 m.

O pogonskim agregatima još uvek nije bilo reči, ali poznato je da će srodni Opel Mokka u ponudi imati benzinske motore, i to 1.6 litarski od 115 ks, i 1.4 litarski turbo-punjeni motor od 140ks, a dostupna je i 1.7 litarska CDTI dizel varijanta od 130ks.

Modelom Trax, GM želi da dodatno pojača konkurenciju u rastućem segmentu malih krosovera. U toj kompaniji planiraju da novi model ponude u preko 140 zemalja širom sveta, a na evropskom tržištu Chevrolet Trax će se pojaviti u proleće 2013. godine.

Pročitajte više o modelu Opel Mokka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: