Lamborghini Urus Crossover

Samo nekoliko dana nakon što je najavio premijeru novog crossover koncepta na sajmu automobila u Pekingu, Lamborghini je otkrio i prve rendere i tehničke detalje ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2012.

09:57

Default images

Koncept je dobio ime Urus, po snažnom, divljem biku, koji je daleki predak današnjih domaćih bikova, a ovo vozilo predstavlja duhovnog naslednika SUV modela Lamborghini LM002 iz 1980-ih godina.

Urus ima 4 vrata, dugačak je 4,99 m, širok 1,99 m, visok 1,66 m i po svim dimenzijama je nešto veći od sličnog BMW-ovog modela X6.

Prednjim delom automobila dominiraju široki usisnici za vazduh, dok zadnji deo karakterišu četiri izduvne cevi i veliki dufozor, a na završetku krova nalazi se mali spojler.

S obzirom da poseduje i SUV odlike, Lamborghini Urus ima podesivo oslanjanje po visini, pogon na svim točkovima i velike 24 inčne alu felne.
Unutrašnjost je luksuzno opremljena kvalitetnom kožom i elementima od ugljeničnih vlakana.

Multifunkcijski info-sistem dostupan je preko ekrana osetljivih na dodir kako vozaču i suvozaču, tako i putnicima na zadnjoj klupi.
Iz Lamborghinija su saopštili da Urus pokreće motor od 600 ks (nije navedena radna zapremina) koji je uparen sa menjačem sa duplim kvačilom.

U italijanskoj kompaniji tvrde da ovaj koncept ima najmanju CO2 emisiju u odnosu na sve “uporedive konkurente”.
Čelnici Lamborghinija kažu da Urus nije samo koncept, već da je reč o prethodniku serijskog crossovera koji će se u budućnsti proizvoditi kao treći bazični model ove kompanije.

Oni očekuju da će novi model doprineti da se proširi ciljna grupa kupaca Lamborghinija, a u tom smislu posebno su fokusirani na tržišta Kine, Rusije, Bliskog Istoka i SAD-a.

Procena je da bi godišnja proizvodnja serijske verzije Urusa mogla da dostigne 3.000 automobila.

Pročitajte o modelu Lamborghini Aventador J Speedster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: