Porsche Macan, za macane

Porsche je saopštio da će njihov novi SUV umesto ranije najavljenog imena Cajun u serijskioj verziji dobiti naziv Macan. Početak proizvodnje planiran je za 2013. godinu, a kako bi zagolicao maštu ljubitelja automobila, Porsche je objavio skicu budućeg modela.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 17.02.2012.

09:10

Default images

Novo ime na indonežanskom jeziku znači "tigar", a u Porscheu kažu da su na taj način hteli da simbolično predstave “gipkost, snagu i dinamiku koje karakterišu ovaj SUV”. Šteta što menadžerima u Porscheu niko nije javio da Macan na srpskom predstavlja nešto jače od tigra.

“Macan u sebi kombinuje osobine sportskog automobila sa prednostima terenskog vozila”, kaže Bernard Majer (Bernhard Maier) iz sektora za prodaju i marketing ove kompanije.

“Njegovo ime odlično se uklapa sa imenom brenda Porsche, dobro zvuči na mnogim jezicima i budi pozitivne asocijacije”, dodaje Majer.

Novi model sklapaće se u fabrici u Lajpcigu, a u pripremu početka proizvodnje Porsche je do sada uložio 500 miliona evra.

Pogledajte video kojim Porsche najavljuje svoj novi SUV:



Porsche Macan zasnovan je na modelu Audi Q5, a na tržištu će se takmičiti sa modelima kao što su BMW X3, Mercedes GLK i Range Rover Evoque.

Informacije o motorima još uvek nisu zvanično objavljene. Ipak, očekuje se da će novi Porscheov SUV pokretati 2.0 litarski benzinski TFSI motor od 220 ks, kao i 3.0 litarski V6 snage 300 i 350 ks.

Što se tiče dizel varijanti, u opciji su 2.0 litarski TDi od 200 ks i dva 3,0 litarska V6 Tdi motora. Prvi će imati 250 ks, dok će drugi dostizati snagu od 310 ks.

Očekuje i hibridna verzija Macana sa 2.0 litarskim TFSI benzincem od 208 KS i elektormotorom od 44 KS.

Pogledajte kako izgleda novi Porsche Boxster.

Porsche predstavio nove Carrera i Carrera S kabriolete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: