FIAT 500L: Prve fotografije

FIAT je objavio prve zvanične fotografije i detalje novog modela iz Kragujevca. Potvrđeno je da će automobil nositi oznaku 500 L i da će se u prodaji u Evropi naći u jesen 2012. godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2012.

11:51

Default images

Iako je zvanično predstavljanje zakazano za 6. mart 2012. godine i sajam automobila u Ženevi, FIAT nas je iznenadio objavljivanjem prvih fotografija modela koji će se proizvoditi u fabrici u Kragujevcu.

FIAT 500L biće, nakon Abarth i Cabrio verzije, novi član porodice FIATa 500. U italijanskom proizvođaču kažu da ovim automobilom simbolično žele da pokažu kako je model 500 "porastao u skladu sa novim željama i potrebama kupaca".

Slovo "L" (od engleske reči large) označava da je u pitanju automobil većih dimenzija, koji je izveden iz postojećeg modela 500.

Iz FIAT-a kažu da model 500L kombinuje karakteristike prostranosti kabine MPV vozila i kompaktne dimenzije koje su malo veće od onih u B segmentu, sa osećajem koje vozač ima u malom SUV automobilu.
FIAT je ujedno želeo da prevaziđe klasično svrstavanje modela u auto-industriji, ali i da ponudi tržištu alternativu za B i C segment.

Tako je nastao model 500L kao monovolumenski automobil za smeštaj pet putnika, dužine 4,14 m, širine 1,78 m i visine 1,66 m.

U novi FIAT iz Kragujevca najpre će se ugrađivati dva benzinska motora, 0.9 litarski dvocilindrični TwinAir i 1.4 litarski agregat, kao i dizelaš 1.3 MultiJet II.

Iz FIATa još uvek nisu saopštili cenu ovog automobila, a ranije je nezvanično pominjana cifra od oko 14.000 evra.

Markione predstavlja FIAT 500L u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: