Mazda CX5 sa SKYACTIV dizel motorom

Japanski proizvođač počeo je serijsku proizvodnju modela CX-5 sa novim SKYACTIV-D 2.2 litarskim dizel motorom.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.01.2012.

15:20

Default images

Mazda CX-5 imala je svetsku premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu u septembru 2011. godine, kao prvi automobil nove generacije vozila koji u sebi sadrže celokupnu Mazdinu revolucionarnu tehnologiju SKYACTIV i novu dizajnerski moto 'KODO – duša pokreta'.

Zahvaljujući preciznoj kontroli ubrizgavanja goriva i poboljšanom sistemu otvaranja i zatvaranje izduvnih ventila, SKYACTIV-D dizel motor postavio je novi rekord u svojoj oblasti: uz odnos 14,0:1, ovo je najniža kompresija ikada dostignuta kada je reč o dizel motorima, sa potrošnjom goriva smanjenom za 20 odsto i čistijim sagorevanjem.

Uz to, Mazda SKYACTIV-D ispunjava najstrože kriterijume Euro6 standarda, a emisija CO2 iznosi manje od 120 g/km.

Iz Mazde kažu da su modelom CX-5 sa SKYACTIV-D motorom ušli u novu eru dizel agregata, a ujedno su ponudili tržištu automobil koji ima odlične karakteristike kada je reč o zaštiti životne sredine.

Pogledajte više fotografija Mazde CX-5 u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: