Opel Mokka

Novo ime i novi segment za Opel na početku 2012. godine. Dva meseca pre svetske premijere na sajmu automobila u Ženevi, u martu 2012, Opel otkriva prve fotografije subkompaktnog SUV vozila, pod nazivom Mokka.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2012.

09:35

Default images

Od ovog modela očekuje se da ispuni Opelovo obećanje da će „kombinovati atraktivan dizajn sa inovativnom tehnologijom i luksuznim funkcijama što će ga čini interesantnim širem krugu kupaca.“

Izvršni direktor nemačkog proizvođača, Karl-Fridrih Štrake (Karl-Friedrich Stracke) istakao je da “Mokka proširuje Opelovu liniju vozila i podstiče novi SUV B segment za koji se predviđa da će se znatno proširiti u narednih nekoliko godina.”

U Opelu kažu da upkos dužini od 4,28 metara, u novo vozilo lako može da se smesti petoro ljudi.

Pogon novom modelu obezbeđuju tri motora. Benzinske varijante uključuju agregat od 1.6 litara snage 85 kW/115 ks, kao i turbo motor od 1.4 litara, 103kW/140ks sa obrtnim momentom od 200 Nm.

Što se tiče dizel ponude, Mokka će imati CDTI od 1.7 litara, 93kW/130ks sa obrtnim momentom od 300 Nm.

I turbo benzinac od 1.4 litara i CDTI motor od 1.7 litara mogu da se kombinuju sa šestostepenim manuelnim ili sa šestostepenim automatskim menjačem, a svaki od motora, ako je uparen sa ručnim menjačem, opremljen je Opelovom kreni/stani tehnologijom kojom se smanjuje potrošnja goriva u gradu.
Opel Mokka dostupan je, kako sa pogonom na sva četiri točka, tako i sa pogonom samo na prednjim točkovima.

Terenski karakter modela Mokka naglašen je i većim odstojanjem od tla, što ga čini pogodnima za neasfaltirane puteve.

Robustan izgled vozila dodatno je istaknut alu felnama od 18 inča, koje su standardni deo konfiguracija Enjoy i Cosmo.

Standardna oprema, koja diprinosi sigurnijoj vožnji, u svim verzijama modela Mokka uključuje elektronsku kontrolu stabilnosti (ECS), kontrolu vuče (TC), kao i pomoć pri kretanju uzbrdo (HSA) i pomoć pri spuštanju nizbrdo (HDC).

Mokka uvodi u SUV B segment i niz sistema pomoći vozaču koji se zasnivaju na prednjim i na zadnjoj kameri, uključujući upozorenje o napuštanju trake (LDW) i drugu generaciju sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova.
Sistem prilagodljivih prednjih svetla (AFL+), koji poboljšava bezbednost pri vožnji, zasniva se na trećoj generaciji sistema bi-ksenonskih svetla, koji uključuje i sistem koji automatski menja položaj prednjih farova (HBA).

U novi Opel ugrađivaće se i ergonomski oblikovana sedišta sa sertifikatom nemačke organizacije za zdrava leđa AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.)

Mokka ima do 1.372 litara prtljažnog prostora i do 19 raznih pregrada za skladištenje stvari u kabini, a osim toga u ponudi je i ugrađeni nosač za bicikle Flex-Fix generacije.

Iz Opela tvrde da je Mokka sa svim ovim karakteristikama „dizajnirana za ljude sa aktivnim i sofisticiranim životni stilom.“ To se vidi i iz naziva modela, koji je inspirisan malim, okruglim zrnima prestižne vrste kafe “Coffea Arabica”.

Opel Mokka naći će se u prodajnim centrima ovog proizvođača krajem 2012. godine.

Vozili smo: Opel Zafira Tourer

Vozili smo: Opel Astra GTC 1.6 Turbo

Vozili smo: Opel Astra 1.6 Turbo Cosmo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: