Hyundai Elantra: nagrada Autobest

Hyundai Elantra osvojila je prvo mesto u izboru Autobest automobil 2012. Elantra je dobila ukupno 839 poena, a iza nje su se plasirali Ford Focus sa 758 poena dok je na trećem mestu Chervolet Aveo sa ukupno 744 poena

Podeli

U obrazloženju ove nagrade, predsednik Autobest-a, IIia Seliktar, konstatovao je da Elantra predstavlja “najbolju ponudu prosečnom kupcu ne samo u regionu nego i u celoj Evropi”.

“Ovaj automobil pruža pravo uživanje u vožnji, lepo izgleda i odlikuje se visokim kvalitetom enterijera i impresivnim komforom prtljažnika”, zaključio je Seliktar.

Autobest je nezavisna organizacija koju sačinjavaju novinari iz više zamalja čiji je prevashodni cilj izbor automobila koji predstavlja najbolju kupovinu za savremenog kupca.

Ove godine, članovi Autobest žirija dolaze iz 15 zemalja u regionu i predstavljaju tržište koje čini više od 300 miliona ljudi, a svaki član je dugogodišnji auto-moto novinar. Autobest je drugi po veličini nezavisni auto-moto žiri u Evropi.

Prilikom izbora automobila koji će poneti titulu ’’Autobest’’ pobednika, kandidati su od članova žirija vrednovani po 13 kriterijuma, od kojih svaki nosi određeni broj bodova i ima različitu važnost pri završnom glasanju i sabiranju poena.

Najvažniji kriterijum je cena, koja nosi 60 od ukupnih 240 poena.

Kriterijumi koji predstavljaju specifičnost pojedinih zemalja su razvijenost i kvalitet distributivne mreže, servisna mreža, dostupnost rezervnih delova, potrošnja, višestruka upotrebljivost, kapacitet prtljažnika i ocenjuju se pojedinačno sa po 20 poena.

Ostali kriterijumi koji su zajednički za sve evropske zemlje, kao što su: nove tehnologije, dinamičnost, ekološke karakteristike i lakoća upravljanja manje su važni.

Dizajn se ocenjuje sa 30 poena jer on postaje sve više bitan za kupce.

Poštujući tradiciju, Autobest manifestacija se svake godine održava u drugoj zemlji. Prošle godine, domaćin je bila Rumunija, a ove godine Srbija.

Vozili smo Hyundai Genesis Coupe 3.8 V6 GLS

Vozili smo Hyundai Veloster 1.6

Vesti

Ford Kuga N1 za firme i preduzetnike

Ford je u svojoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji ponudio preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat poreza na dodatu vrednost, SUV model Kuga u N1 verziji po ceni od 16.125 evra, u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a.

Vesti sreda 22.11. 12:06 Komentara: 2

Zaboravljeni auto-brend vraća se u Evropu

Nekadašnja nemačka automobilska marka Borgward, koja je obnovljena 2015. posle pola veka hibernacije i čija su vozila odnedavno dostupna na kineskom tržištu, stiže u prodajne salone u Evropi u prvom tromesečju 2018.

Vesti utorak 21.11. 12:31 Komentara: 21
strana 1 od 1286 idi na stranu