Mazda Takeri: velika očekivanja

Japanski proizvođač automobila predstaviće na tokijskom salonu koncept Takeri, za koji se veruje da prethodi novoj generaciji modela Mazda6.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2011.

18:57

Default images

Mazda već priprema javnost za novu “šesticu” koja bi trebalo da se pojavi 2013. godine.

Jedan od prvih koraka je koncept Takeri – sedan mišićavog, sportskog izgleda sa primenjenim novim tehnologijama.

Ovaj automobil dužine 4 850 mm, širine 1 870 mm i visine 1 430 mm dobio je savremeni 2.2 litarski SKYACTIV dizel motor od 173 ks i šestostepeni automatski menjač.
Mazda je, kao i na modelu CX-5, primenila nove materijale u proizvodnji šasije, što je dovelo do toga da koncept Takeri bude znatno lakši.

Zahvaljujući aerodinamičnom dizajnu, start-stop tehnologiji i inovativnom i-ELOOP regenerativnom kočionom sistemu, Mazdini inženjeri postigli su značajnu uštedu u potrošnji goriva.

Na taj način, Takeri je u mogućnosti da sa jednim punjenjem rezervoara pređe i do 1500 km.
Predstavljenjem koncepta Takeri, Mazda je kod svojih obožavalaca i potencijalnih kupaca “podgrejala” maštu kad je nova “šestica” u pitanju.

Zbog toga u ovoj kompaniji moraju da budu oprezni kada budu predstavljali serijski model, kako ne bi izneverili velika očekivanja javnosti.

Mazdin regenerativni sistem i-ELOOP

Vozili smo osveženu Mazdu3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: