Direktor VW na štandu Hyundaija

Novi Hyundai i30 privukao je u Frankfurtu pažnju novinara i posetilaca. Ali, ne samo njih. Na štandu Hyundaija pojavio se neuobičajeni posetilac – izvršni direktor Volkswagena Martin Winterkorn.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2011.

10:55

Default images

Na snimku se vidi da poseta nije bila kurtoazne prirode. Gospodin Winterkorn je najpre pomoću magnetnog instrumenta ispitao debljinu farbe na poklopcu prtljažnika, a zatim je rukom proverio da li su ivice haube i maske hladnjaka poravnate.

Stvari su postale još ozbiljnije kada je direktor Volkswagena seo na mesto vozača. Kada je primetio da je ručica za podešavanje položaja upravljača bešumna, postavio je pitanje šefu dizajna u svojoj kompaniji Klausu Bischoffu zašto tako nije i kod Volkswagena.

Bischoff mu je odgovorio da je njegov tim imao rešenje za to, ali da bi bilo preskupo u serijskoj proizvodnji.

Winterkorn je zapazio i da su prednji brisači sakriveni od pogleda iz kabine, ali i prokomentarisao da uprkos najskupljem paketu opreme, nedostaje automatsko zatamnjivanje retrovizora.

Ispitivanje enterijera novog i30 direktor Volkswagena završio je merenjem širine A stuba kako bi procenio koliku "mrtvu tačku" on predstavlja za vozača.

Poseta visokog zvaničnika iz VW-a Hyundaijevom štandu, njegovi komentari i držanje mogu se tumačiti kao odavanje priznanja korejskom proizvođaču i kao potvrda da je i30 stasao u dostojnog rivala Golfu VI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: