Paketi prve pomoći "Karan" ispravni

Vanrednom kontrolom Ministarstva zdravlja i nezavisne inspekcije iz Evropske unije utvrđeno je da su kompleti za prvu pomoć koje distribuira preduzeće Karan Co ispravni.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2011.

08:29

Default images

"Izvršenom analizom, Bureau Veritas je utvrdio da je komplet za prvu pomoć tipa B za putnička vozila i kamione odgovarajućih dimenzija i sastava i da sadrži sve potrebne elemente kao i da je obeležen u skladu sa standardom SRPSZ.B2001", piše u saopštenju.

Izvršena je i provera sterilnosti i izveštaj je pokazao da su komponente u kompletu sterilne.

Isti zaključak donela je i Inspekcija za lekove i medicinska sredstva Ministarstva zdravlja koja je, nakon pisanja u medijima o neispravnosti pojedinih kompleta za prvu pomoć, izvršila i vanrednu kontrolu kvaliteta.

"Uobičajena praksa kod proizvođača medicinskih sredstava u zemljama EU je da se u cilju registracije, validacije i kontrole kvaliteta proizvoda angažuju akreditovane kuće iz drugih zemalja članica. Dobijeni rezultati prihvataju se bez ikakve sumnje, a ovakvi zahtevi proizvođača smatraju se sasvim legitimnim u EU. Na ovaj način smo dobili nezavisan rezultat koji otklanja svaku sumnju u kvalitet našeg proizvoda, a to je, kasnije, potvrdila i domaća Agencija za lekove”, istakla je Ljiljana Karan, vlasnica preduzeća Karan Co.

Komplet za prvu pomoć predstavlja obavezni deo opreme svih registrovanih vozila prema odredbama novog Zakona o saobraćaju. U Srbiji je registrovano više od dva miliona vozila, a prema zakonskom roku, sva vozila treba da budu opremljena obaveznom opremom do kraja septembra 2011. godine.

Komplet za prvu pomoć koji preduzeće Karan Co. distribuira na tržište proizvodi se u fabrici Winner Industries Co. koja se nalazi u Kini.

Prosečna cena ovog kompleta na domaćem tržištu iznosi 1.400 dinara.

"Niski start" za novu prvu pomoć

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: