Hrvatski Concept One u Frankfurtu

Rimac Automobili Concept One privukao je pažnju velikog broja ljudi na frankfurtskom salonu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2011.

07:53

Default images

Concept One je električni automobil koji isporučuje 811 kW, 3800 Nm obrtnog momenta i od 0 do 100 km/h stiže za 2,8 sekundi.

Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 305 km/h.

Hrvatski koncept pogone 4 elektromotora, svaki je potpuno samostalno "vezan" za jedan točak.

Iz ove kompanije kažu da je ukupna težina vozila 1.650 kilograma i da uz jedno punjenje automobil može da pređe do 600 kilometara.
Iz ove kompanije kažu da je i unutrašnjost puna inovativnih tehnologija; unutra se nalazi 6 ekrana i 7 kamera zbog čega "zadnje staklo u automobilu nije potrebno".

Iza ovog koncepta stoji 23-godišnji Mate Rimac iz Hrvatske koji je na premijeri u Frankfurtu izjavio da se proizvodnja 88 primeraka ovog koncepta očekuje 2013. godine.
Na ideju da osmisli ovakav automobil Rimac je došao kada je transformisao stari BMW u električni trkački automobil. To vozilo poslužilo mu je kao test za dalje poduhvate.

On čvrsto veruje u uspeh One Concepta. "Siguran sam da će potražnja nadmašiti ponudu, jer 88 primeraka je ništa", izjavio je za Autoblog.

Fotografije - Nemanja Pantelić

Pratite naš specijal Salon automobila u Frankfurtu 2011

Više fotografija sa Sajma pogledajte u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: