Lamborghini: "Smrt" ručnog menjača

Iz Lamborghinija su potvrdili da je već vremešni Gallardo njihov poslednji serijski automobil sa ručnim menjačem.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.07.2011.

09:46

Default images

Zamena za Gallardo stiže 2012. godine i, kako se priča, zvaće se Cabrera i biće dostupna samo sa automatskim menjačem.

Lamborghinijev direktor za istraživanje i razvoj, Maurizio Reggiani, izjavio je da za ručnu transmisiju nema mesta u budućnosti italijanskog proizvođača superautomobila.

On je dodao i da je 2010. godine samo jedan ili dva odsto od 1.200 proizvedenih Lambo vozila bilo opremljeno ručnim menjačem.
Lamborghini Aventador
Lamborghini nije usamljen u ovoj inicijativi. Ferrari California biće poslednji automobil sa ručnim menjačem u sklopu ovog brenda.

Mercedes-Benz SLS AMG, Lexus LFA i Bentley Continental Supersports su samo neki superautomobili koji su skoro predstavljeni, a ne nude se sa manuelnim menjačem.

U Porscheu je situacija drugačija; naredna generacija legendarne 911-ice biće predstavljena sa sedmostepenom ručnom transmisijom.

Šta vi mislite? Da li u superautomobilima još uvek ima mesta za ručni menjač?

Lamborghini sprema novi model

Pročitajte više o Lamborghini Aventadoru

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: