VW Golf VIII trošiće 2,8 l/100 km?

Iako sedma generacija još uvek nije doživela premijeru, iz Volkswagena imaju velike planove već za osmu generaciju Golfa - trebalo bi da troši manje od 3 l/100 km.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.02.2011.

08:19

Default images

S obzirom da lansiranje osme generacije Golfa nemački koncern planira za 2020. godinu, tada će biti potrebno da se ispune evropske ekološke norme, koje će verovatno biti još oštrije. Zato VW planira da napravi zaokret u smeru ekonomičnosti i ekološke prihvatljivosti.

Iz ove kompanije stiže informacija da će Golf VIII trošiti 2,8 litara goriva na 100 pređenih kilometara u kombinovanom ciklusu i emitovaće 75 grama ugljen-dioksida po kilometru.

Za ovaj poduhvat potrebno je da masa automobila bude redukovana, a to će nemački autoproizvođač postići korišćenjem plastike ojačane ugljeničnim vlaknima i drugih kompozitnih materijala.

Osmi Golf će se služiti tehnologijom koncepta XL1 koji je nedavno predstavljen u Kataru. To znači da će se pod poklopcem naći hibridni sistem sastavljen od elektromotora i dvocilindričnog agregata sa unutrašnjim sagorevanjem.

Pročitajte više o konceptu Volkswagen Formula XL1

VW Golf 7 stiže u novembru 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: