Pozlaćeni VW Touareg

Volkswagen je na sve mislio: otišao je u Katar na salon automobila, znao je da će posetioci salona biti uglavnom bogataši i pripremio je za tu prigodu pozlaćeni SUV. Da li se slažete da je tanka granica između luksuza i kiča?

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

08:10

Default images

Radi se o Touarregu druge generacije, bele boje sa zlatnim detaljima gde god je to bilo moguće umetnuti. Ako ste pomislili da je priča o zlatu šarena laža, razuverićemo vas kada vam kažemo da je u pitanju 24-karatni plemeniti metal.
VW Gold Edition blješti od zlata - ono je na eksterijeru i u enterijeru. Čak je i VW logo preliven zlatom, ali i maska hladnjaka, ram prozora, krovni nosači. Tu su i potpuno nove 22-inčne felne, pogađate - prekrivene slojem zlata.
Enterijer je dizajniran za bogatog šeika - zlato se nalazi na upravljaču, ramu displeja, ramovima ventilacionih otvora, ručici menjača i na kvakama. Pored zlatnih detalja, enterijerom dominiraju koža i orahovo drvo.
Kako kažu iz VW-a, zlatni Touareg pokretaće V8 motor koji proizvodi 360 KS.

VW Touareg Gold Edition je samo koncept kojim je VW želeo da ispita tamošnje tržište. Da li će otići u serijsku proizvodnju zavisi od interesovanja bogataša iz Katara i okolnih država.

VW razvija crossover sedmosed

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: