I Multipla iz Šumadije

FIAT će u torinsko-srpskoj kompaniji proizvoditi tri nova modela, ako sondaža terena u zemljama CEFTA i MAGREB pokaže da na tom prostoru može da se proda više od 30.000 porodičnih dostavnih automobila, koji se koriste i kao dostavna vozila za manje trgovine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2010.

14:14

Default images

U tom slučaju bi se u srpsko-torinskoj kompaniji, pored modela FIAT Idea i Lancia Musa, proizvodilo i mini-ven vozilo - Multipla, saznaju "Novosti".

Konačna analiza tržišta za plasman porodičnog dostavnog vozila u okolnim zemljama i Africi biće poznata već početkom jeseni, a prve procene pokazuju, da bi novi treći kragujevački model mogao da nađe i do 70.000 kupaca, samo na ovom prostoru.

Čelnici ove italijanske grupacije najavili su da će krajem 2011. godine, kako je to predviđeno ugovorom o strateškom partnerstvu sa državom Srbijom, početi proizvodnju dva nova modela. “Novostima” je potvrđeno da će se oni proizvoditi u 240.000 primeraka, a 95 odsto proizvodnje će se izvoziti. Pored dva nova modela, proizvodiće se i “Zastavin” miraz u zajedničkoj kompaniji - Punto, sve dok na tržištu postoji potražnja za 30.000 primeraka godišnje.

Tržišta okolnih zemalja i severne Afrike, u julu su pokazala veliku zainteresovanost za taj model, pa je moguće da će se već 2012. godine u kragujevačkoj fabrici automobila proizvoditi četiri modela i da će krajem te godine proizvodnja dostići i oko 300.000 automobila godišnje. Punto i Multipla model se neće proizvoditi ispod 30.000 primeraka.

Karakteristike

Multipla je u Italiji najpopularnije taksi vozilo. Proizvodi se sa šest sedišta i ima prostran prtljažni prostor. Ne spada u jeftine automobile, i samo tokom akcija se može kupiti po ceni od oko 14.000 evra. Ako se proizvodi u Kragujevcu, i postane domaće vozilo, cena bi, kažu stručnjaci, mogla da bude manja za dve hiljade evra.

Izvor - NovostiOnline (M. Đošović)

Detalji o novom FIAT-u iz Srbije

Markione: U Srbiji imamo sigurnu proizvodnju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: