Mercedes Fascination Concept

Mercedes je pre par godina napravio veliko iznenađenje pojavom klase R. Na modijalu u Parizu nemački proizvođač je pored standardnih "novotarija" GLK, C, A, B i drugih predstavio naslednika u vidu koncepta Fascination.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 17.10.2008.

13:00

Default images

Vidi se da je Fascination Concept direktan konkurent VW Passata i CCa karavana.

Fascination Concept predstavlja mešavinu između karavana i sportskog kupea. Prednji deo Fascinationa sa duplim svetlima je najava za prednji deo nove klase E, dok je profil napravljen tako da podeća na siluetu sportskog bolida, sa četiri pravougaone izduvne grane na zadnjem delu, i sa oštrim linijama svetala i linijama u V koje daju još izraženiju spotsku liniju.
Unutra su postavljena četiri veoma luksuzna sedišta, a među skupocenim materijalima u unutrašnjosti ugrađeno je egzotično drvo.

Ispod haube je motor sa četiri cilindra od 2.2 litra kojii je sada ugrađen u klasi C 250CDI BlueEfficiency Prime edition, koji razvija 204 KS.

Mercedes je ponovo dokazao da je vodeći konstruktor i inovator u stvaranju automobila.

Piše: Frederik Milenković

Saznajte više o Salonu automobila u Parizu

Više slika modela predstavljenih u Parizu možete pogledati u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: