Opel uvodi Apple CarPlay i Android Auto u svoje modele

Opel će u drugoj polovini 2015. u svojim modelima ponuditi Apple CarPlay i Android Auto sisteme integracije mobilnih telefona.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

11:25

Default images

Počevši sa novom generacijom Astre, koja će svoju svetsku premijeru imati u septembru, na salonu automobila u Frankfurtu, proizvođač iz Riselshajma će uvesti Android Auto i Apple CarPlay u svoje mikro, mini, kompaktne i modele srednje veličine.

Sistemi koji vlasnicima pametnih telefona omogućavaju integraciju sa multimedijalnim uređajem u vozilu, biće dostupni u automobilima koji su opremljeni R 4.0 IntelliLink, Touch R 700 i Navi 900 IntelliLink do kraja 2015. ili tokom 2016. godine, u zavisnosti od modela.

Opelova nova generacija IntelliLink info-zabavnog sistema vlasnicima pruža pametan i jednostavan pristup kako Android Autu, tako i Apple CarPlay-u. Svaki sistem počiva na aplikacijama mobilnog telefona na koje se korisnici najčešće oslanjaju.

Android Auto obezbeđuje Google Maps, Google Now kao i mogućnost korišćenja govorne funkcije. Osim toga korisnicima je dostupna i komunikacija putem aplikacija kao što su WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify, kao i dodatni internet audio plejeri.

Kompletna lista podržanih aplikacija može se pronaći na Android.com/auto.
Apple CarPlay preuzima elemente iPhonea kojima želite da pristupite tokom vožnje i postavlja ih na displej u automobilu. To vozaču omogućava obavljanje poziva, slanje i primanje poruka, kao i slušanje muzike, i to sve preko ekrana osetljivog na dodir ili glasovnom komandom preko Sirija.

U aplikacije podržane od strane Apple CarPlaya se ubrajaju one vezane za pozive, poruke, mape, muziku, kao i druge kompatibilne aplikacije.

Lista dostupnih aplikacija dostupna je na Apple.com/ios/carplay.

Korišćenje bilo koje aplikacije u odgovarajućem Opelovom automobilu je jednostavno.

“Projection” ikonica na displeju multimedijalnog sistema vidljiva je kada telefon nije povezan, a zatim se menja ili u “Apple CarPlay“ ili “Android Auto“, u zavisnosti koji sistem vozač koristi, i to onda kada se kompatibilan uređaj poveže preko USB priključka.

Android Auto zahteva mobilni telefon sa Android Lollipop 5.0 operativnim sistemom ili onim iznad, dok Apple CarPlay zahteva iPhone 5 ili noviji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: