Proizvedeno preko milion Mazdi CX-5

Iz Mazde stiže vest da je ukupna proizvodnja modela CX-5, zaključno sa aprilom 2015. godine, premašila milion primeraka.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

15:53

Default images

Rezultat je ostvaren 3 godine i pet meseci od početka proizvodnje ovog SUV modela.

Ipak, ovo nije Mazdin model koji je najbrže dogurao do miliona. Mazda 3 je brže stigla do ove brojke.
Iako je proizvodnja prvo počela u Japanu, kao odgovor na veliku potražnju ubrzo je proširena u pogone u Kini, Rusiji, Maleziji i Vijetnamu.

Mazda CX-5 je bila veoma važna za japanskog proizvođača pre lansiranja na tržište. Iako su prilično kasno nastupili u ovom segmentu, tek u februaru 2012. godine, do danas su prikupili preko 60 nagrada širom sveta.
Osim atraktivnog izgleda i tradicionalne pouzdanosti, jedna od najboljih osobina ovog SUV vozila je ta što ima vozne karakteristike standardnog automobila sa cenom koja je u ravni sa Mazdom 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: