Lamborghini SUV uskoro u proizvodnji

Kompanija koja je proizvela neke od najpoželjnijih automobila na svetu spremna je da otvori novo poglavlje u svojoj istoriji.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

08:33

Default images
carscoops.com

Znamo da zvuči slično priči koja se odvila u Kragujevcu, između kompanije FIAT i naše države, ali uslovi za proizvodnju Lamborghinijevog SUV-a su postignuti tek po dogovoru kompanije sa italijanskom Vladom oko poreskih olakšica i drugih detalja.

Očekuje se da će ova informacija biti zvanično saopštena na konferenciji u sredu, 27. maja u Rimu.
carscoops.com
Prema navodima Bloomberga, na ovoj konferenciji će biti prisutni i direktori Lamborghinija, Stefan Vinkelman i Audija, Rupert Štadler.

Da bi Lamborghini zaposlio oko 500 radnika za proizvodnju vozila od kojeg se očekuje da će biti prodajni hit, Italija će se odreći 80 miliona evra poreza.
carscoops.com
Prognoza kompanije je da će proizvoditi oko 3000 jedinica godišnje.

Novi SUV, prvi posle modela LM002 čija je proizvodnja prestala 1993. godine, zasnovan je na konceptu URUS.

Da bi proizvodni troškovi bili što niži, klljučni delovi novog Lamborghinija izrađivaće se u VW fabrici u Slovačkoj, u kojoj se proizvodi i Porsche Cayenne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: