Land Rover će novi Defender praviti u istočnoj Evropi?

Naslednik legendarnog britanskog terenca sklapaće se u Mađarskoj ili Poljskoj, piše Fajnenšal tajms.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

14:58

Default images
Land Rover DC100 Defender koncept koji æe poslužiti kao osnova za novi model

Potpuno novi, modernizovani Defender očekuje se 2016. godine. I dok se aktuelni model izrađuje u fabrici Solihull u Velikoj Britaniji, Land Rover će po svemu sudeći proizvodnju svog novog terenca izmestiti u neku od zemlja istočne Evrope.

Kako saznaje britanski list u opciji su Mađarska ili Poljska.

Ako se Land Rover odluči za našeg severnog suseda, fabrika bi bila izgrađena u blizini Đera, gde se već nalazi pogon za proizvodnju Audija TT.

U tom slučaju, računa se na postojeću mrežu mađarskih proizvođača komponenti za auto-industriju.

Kada je reč o drugom kandidatu, Poljskoj, koja takođe ima razvijenu automobilsku industriju, Fajnenšal tajms nije precizirao u kom regionu bi Land Rover mogao da sagradi pogon za proizvodnju Defendera.

Inače, Land Rover razmatra mogućnost da pored novog modela nastavi paralelno da izrađuje i stari Defender za potrebe nekih tržišta van Evrope, ali bi se to vozilo najverovatnije proizvodilo u Indiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: