Kinezi angažovali Pininfarinu da im dizajnira SUV

Pozato je da kineske auto-kompanije veoma uspešno kopiraju dizajn automobila drugih svetskih proizvođača. Ipak, za originalni izgled Kinezi su se obratili priznatim majstorima dizajna - Italijanima.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

11:39

Default images

Kompanija South East Motor (SEM) predstavila je na sajmu automobila u Šangaju SUV model DX7 za čiji izgled je zaslužan dizajnerski studio Pininfarina.

Proizvođač vozilo opisuje kao "prvi kineski SUV sa italijanskom dodirom". Iako će neki možda reći da dizajn nije previše originalan, bogata oprema i enterijer koji podseća na premijum modele otkrivaju da Kineski proizvođač ima velike ambicije sa ovim vozilom.
Tehničke specifikacije nisu saopštene, a na fotografijama je prikazana verzija sa top paketom koji između ostalog uključujuje panoramski krovni prozor, dnevna LED svetla i maglenke, alu felne...

Centralnom konzolom preovlađuje ekran multimedijalnog sistema u obliku tableta sa dodatnim komandama koje su grupisane ispod displeja.
South East Motor je objavio da je DX7 opremljen i brojnim sistemima asistencije, među kojima su sistemi za prevenciju prevrtanja i automatsko parkiranje.

U toj kompaniji kažu da standardna bezbednosna oprema zadovoljava sigurnosne norme koje su propisane za američko tržište, što znači da imaju ambicije da SUV izvoze u zapadne zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: