Toyota RAV4 - redizajn i hibridna verzija

Toyota je na sajmu automobila u Njujorku predstavila RAV4 sa hibridnim pogonom. Japanski proizvođač iskoristio je ovu premijeru i za prezentaciju redizajnirane verzije svog kompaktnog SUV modela.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 03.04.2015.

12:16

Default images
Toyota RAV4 Hybrid

Zasnovan na restilizovanoj verziji modela RAV4 za 2016. godinu, hibrid je opremljen pogonskim sistemom koji se sastoji od 2.5 litarskog četvorocilindarskog benzinca, dva elektromotora i pogonskih baterija.
Toyota RAV4 Hybrid
Snaga benzinske jedinice prenosi se na prednje točkove, uz podršku električnog motora smeštenog iza prednje osovine, dok drugi elektromotor pokreće zadnje točkove, obezbeđujući 4x4 pogon, kada se za tim ukaže potreba.



Za prenos snage upotrebljen je menjač sa kontinualno-promenljivim sistemom prenosa (CVT).
Toyota RAV4 Hybrid
Toyota nije objavila tehničke detalje o pogonskom sistemu u njegovim elementima, ali je saopšteno da hibridni RAV4 "isporučuje više snage, bolje ubrzanje i obezbeđuje veću autonomiju u vožnji" u poređenju sa verzijama ovog modela koji imaju konvencionalni pogon.
Toyota RAV4 za 2016. (za amerièko tržište)
Paralelno sa promocijom prve hibridne verzije, proizvođač je predstavio i osveženi RAV4 za 2016.

Model koji je izložen pred njujorškom publikom, namenjen je severnoameričkom tržištu, ali očekuje se da će slične vizuelne promene pretrpeti i RAV4 koji se pordaje u Evropi.
Toyota je promenila masku hladnjaka, farove i prednji branik, tako da vozilo sada ima nešto agresivniji prednji deo. Kupcima su na raspolaganju novi materijali i dezeni u unutrašnjosti, za koje u kompaniji tvrde da su kvalitetniji nego do ranije.

Redizajnirana instrument tabla sadrži novi 4,2 inčni digitalni displej koji je smešten između dva kružna analogna pokazivača. Na njemu se mogu pregledati sve informacije bitne za vožnju.
Toyota RAV4 za 2016. ima i novi sistem sa 4 kamere koji omogućava vozaču da na ekranu multimedijalnog sistema vidi prikaz automobila iz ptičje perspektive i panoramski pogled od 360 stepeni na okruženje, što znatno olakšava manevrisanje u skučenom prostoru i na parkiralištima.

Restilizovani RAV4 stiže na američko tržište u jesen 2015, a informacije o verziji za Evropu i datum početka prodaje na našem kontinentu biće saopšteni naknadno.

Više fotografija Toyote RAV4 Hybrid i restilizovane verzije za 2016. pogledajte u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: