Kakva je sudbina luksuznih vozila sa nasukanog broda?

Teretni brod Höegh Osaka, koji je početkom godine ostao nasukan pod uglom od 45 stepeni, posle dvadesetak dana dovučen je do britanske obale radi istovara i procene štete oko 1.400 novih luksuznih automobila koji su se nalazili na ovom plovilu.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2015.

09:32

Default images
Izvor: YouTube screenshot

Britanski mediji ranije su saopštili da većina vozila na brodu pripada kompaniji Jaguar-Land Rover (oko 1.200 primeraka), dok su ostatak tereta činili automobili marke MINI, kao i manji broj Porschea i poneki BMW i Rolls-Royce.

Ukupna vrednost vozila koja su se nalazila na brodu procenjena je na 80 miliona evra.
Izvor: YouTube screenshot
Pošto je posada broda spasena, ostala je nepoznanica šta se dogodilo sa skupocenim automobilima. Iako su vozila bila pričvršćena, sumnjalo se da su mogla da ostanu na svom mestu posle naginjanja broda pod tolikom uglom.

Na snimcima koji su načinjeni prilikom istovara, vidi se da je većina automobila u voznom stanju, ali su na mnogima od njih vidljiva oštećenja, dok su neki morali biti iskrcani pomoću viljuškara:





Za sada nije poznato kakva će biti sudbina ovih vozila, a BBC je u BMW grupi saznao da će svi automobili koji su se nalazili na brodu biti detaljno pregledani kako bi se procenio stepen oštećenja na svakom od njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: