Porsche: Povratak četvorocilindričnog bokser motora

Modeli Boxster i Cayman koristiće četvorocilindrične turbo-punjene bokser motore, potvrdio je šef odeljenja za istraživanja i razvoj Porschea, Volfgang Hac.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.01.2015.

09:04

Default images
Porsche Cayman GTS

U razgovoru za Car & Driver, Hac je rekao da Porsche "naporno radi" na razvoju nove generacije motora sa 4 cilindra koji će se ugrađivati u neke buduće modele tog proizvođača.

On nije izneo više detalja, ali je kazao da će motori biti spremni za redizajn koji modele Boxster i Cayman očekuje 2016.

Hac je ipak otkrio da će budući najsnažniji Porsche Cayman, model GT4, biti pogonjen atmosferskim šestocilindričnim bokser motorom, ali nije precizirao da li će to biti i jedini Cayman (ili Boxster) koji će koristiti motor sa 6 cilindara.

Pročitajte o modelima Porsche Cayman GTS i Boxster GTS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: