Osveženi Peugeot 508 stigao u Srbiju

Posle premijere na sajmu automobila u Parizu, restilizovani Peugeot 508 stigao je u prodajne salone u našoj zemlji.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

11:56

Default images

Prilikom redizajna 508-ice, zadržani su osnovi stilski elementi spoljašnjosti. Promene u dizajnu zahvatile su masku hladnjaka koja je sada podignuta i naglašena proširenim hromiranim okvirom.

Preoblikovana je i hauba, kao i farovi i branik, dok je amblem marke Peugeot premešten sa poklopca motora na centralni deo prednje maske. Prednji deo vozila karakterišu novi farovi sa intergrisanim dnevnim svetla i pokazivačima pravca, kao i svetla za maglu sa LED tehnologijom.
Kada je reč o limuzinskoj verziji, zadnji kraj je dodatno naglašen redizajniranim branikom koji je više isturen u odnosu na prtjažnik nego ranije, čime se pojačava njegova zaštitna funkcija.

Zadnja svetla limuzine su takođe preoblikovana, sa tri posebno istaknuta crvena elementa.
Enterijer je osvežen novom kontrolnom tablom koja sadrži ekran od 7 inča preko koga se može pristupiti većini funkcija.

Kao rezultat toga, manji broj dugmića se nalazi na centralnom delu dok konzola integriše novu zatvorenu pregradu za skladištenje sitnica.
Što se tiče motora, Peugeot 508 opremljen je benzinskim i dizel motorima posledenje generacije. U ponudi su benzinci 1.6 VTi sa 120 KS i 1.6 THP sa 165 KS, kao i dizel motori, 1.6 Hdi sa 115 KS i 2.0 Hdi sa 140 odnosno 163 KS.

Cena modela 2.0 Hdi sa 140 KS u Active paketu opreme iznosi 23.700 eura sa petogodišnjom garancijom koja inače važi za sva putnička Peugeot vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: