Duster kao "lajfstajl" pik-ap

Renault će na salonu automobila u Sao Paolu izložiti pik-ap vozilo Oroch sa dva reda sedišta, zasnovano na modelu Duster. Reč je o konceptu kojim francuska kompanija najavljuje produkcijsku verziju pik-apa za tržište Latinske Amerike.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

09:24

Default images

Dačijini modeli u Brazilu i Južnoj Americi prodaju se kao vozila marke Renault, a Duster je jedan od najtraženijih automobila u ovom delu sveta.

Sa druge strane, Renault je izneo podatak da od 920.000 lakih komercijalnih vozila koliko se godišnje proda na južnoameričkom tržištu, 75% čine pik-ap automobili.

Francuska kompanija želi deo tog kolača i planira da kupcima ponudi najmanje dva pik-ap modela, od kojih će jedan verovatno biti baziran na Dusteru.
Kako bi ispitao reakcije stručne javnosti i saznao šta potencijalni kupci misle o jednom takvom automobilu, Renault je konstruisao koncept Duster Oroch.

Automobil će biti predstavljen na sajmu koji se od 30. oktobra do 9. novembra održava u najvećem brazilskom gradu.



Renault nije saopštio tehničke detalje i specifikacije pik-apa, ali se na osnovu fotografija vidi da je vozilo nešto duže od klasičnog Daster
Koncept je stilski unapređen, sa detaljima karakterističnim za "lajfstajl" vozila.

Poput standardne verzije modela Duster, ima dva reda sedišta i 4 vrata, a iza kabine nalazi se pokriveni teretni odeljak.
Oroch nije prvi Duster koji je modifikovan u pik-ap vozilo. Rumunski proizvođač nedavno je predstavio kraću, ogoljenu verziju, sa 2 vrata i jednim redom sedišta, ali je taj automobil rađen isključivo po narudžbini za potrebe lokalne naftne kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: