Kako registrovati automobil od jednog megavata?

Prvi od šest planiranih primeraka super-sportskog modela Koenigsegg One:1 registrovan je u Nemačkoj, ali proces registracije nije prošao bez problema.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

10:40

Default images

Zahvaljujući autobanu i deonicama na kojima nema ograničenja brzine, Nemačka je idealan dom za novi model švedskog proizvođača superautomobila.

Međutim, ispostavilo se da Nemci nisu predvideli da se u njihovoj zemlji može registrovati automobil čiji motor proizvodi 1.000 kW.

Kompjuterski sistem koji služi za unos podataka prilikom registracije vozila dozvoljava da se u polje "snaga motora" (u kW) može upisati samo trocifreni broj, odnosno da maksimalna snaga može iznositi najviše 999 kW.

Tako su, zbog prvog produkcijskog "megaautomobila", u Nemačkoj bili prinuđeni da prilagode svoj program za unos podataka i dodaju mesto za četvrtu cifru u rubrici snaga motora vozila.
Koenigsegg One:1 predstavljen je početkom 2014. kao prvi serijski automobil na svetu čiji je odnos mase vozila i snage motora (u KS), 1:1, po čemu je i dobio ime.

Pogonska jedinica proizvodi 1.360 ks (1.000 kW) i 1.371 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a najveća moguća brzina automobila premašuje 450 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: