"Za BMW M2 spremamo potpuno novi motor sa 400 ks"

Dok ljubitelji sportskih automobila sa nestrpljenjem očekuju naslednika BMW-a 1M Coupe, iz nemačke kompanije stižu nove vesti o modelu M2.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

14:13

Default images

Šef "M" odeljenja, Friedrich Nitschke, otkrio je za Autocar prve detalje o motoru koji će pogoniti BMW M2.

Ispod haube novog najmanjeg M modela nalaziće se šestocilindrični 3.0 litarski turbo-benzinac, ali Nitschke objašnjava da nije reč o agregatu koji se koristii u BMW-u M3 i M4, već o novoj pogonskoj jedinici baziranoj na motoru namenjenom sledećoj generaciji Serije 7.
Foto: worldcarfans.com
Motor će proizvoditi oko 400 ks, što je, kako smatra Friedrich Nitschke, "magičan broj".

"Zaustavićemo se na toj snazi motora, kako ne bismo ugrozili prodaju BMW-a M4, koji razvija 431 ks", kaže Nitschke.

BMW M2 standardno će biti opremljen šestobrzinskim manuelnim menjačem, dok će kao opcija biti dostupan sedmostepeni menjač sa duplim kvačilom, uz čiju pomoć će automobil iz mesta do stotke stizati za 4,4 s, a maksimalna brzina biće elektronski limitirana na 250 km/h.
Foto: worldcarfans.com
Autocar saznaje da će kasnije na odabranim tržištima biti ponuđena i verzija sa xDrive pogonom na sva 4 točka.

Standardni model trebalo bi da bude lakši od BMW-a M235i Coupe, koji ima masu od 1.530 kg, što će biti postignuto zahvaljujući upotrebi kompozitnih materijala u konstrukciji.

Očekuje se da BMW M2 stigne u prodajne salone u jesen 2015. godine, a 2016. uslediće i M2 Cabrio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: