Dubai: Hitna pomoć do pacijenata stiže u Lotusu

Posle policije, i služba hitne pomoći u Dubaiju koristiće za intervencije superautomobile. Pripadnici ove službe uskoro će stizati do pacijenata u specijalno preuređenom primerku modela Lotus Evora.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

10:32

Default images

Vlasti Dubaija predstavili su prvi od nekoliko sportskih automobila koji će se naći u voznom parku hitne pomoći u tom gradu.

Izbor je pao na Lotus Evoru koja je za potrebe pružanja medicinskih usluga opremljena svim neophodnim uređajima koje poseduje i svako drugo vozilo hitne pomoći.
Naravno, automobil nije predviđen za prevoz bolesnika, već je namenjen za najhitnije intervencije, kada je do pacijenata ili povređenih osoba potrebno stići u najkraćem mogućem roku, kako bi im se na licu mesta pružila prva pomoć.

Osoblje hitne pomoći koje će koristiti ovaj automobil proći će kroz posebnu vozačku obuku, a u početku će Lotus imati sličnu funkciju kao i superautomobili koje su dobile policijske snage - biće izložen kao turistička atrakcija Dubaija.

Predviđeno je da posle Evore u hitnu pomoć Dubaija stignu i dva Ford Mustanga i kao i Chevrolet Corvette C7.
Lotus Evora opremljena je Toyotinim 3.5 litarskim V6 motorom koji u zavisnosti od verzije razvija 280, odnosno 350 ks.

Italijanski karabinjeri dobili su 2011. dva primerka ovog sportskog automobila u čast 150 godina ujedinjenja Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: