Evropski Accord prestaće da se proizvodi 2015.

U maju smo preneli vest da Honda razmatra mogućnost ukidanja modela Accord za evropsko tržište. Najnovije informacije o sudbini ovog automobila stižu iz Australije gde se takođe prodaje evropska varijanta Honde Accord.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

11:24

Default images

Honda je tokom razvoja Accorda primenila formulu dva tipa automobila, koji su namenjeni različitim tržištima. Evropski Accord, koji se prodaje i na drugim svetskim tržištima, kao što su japansko, kinesko i australijsko, u Sjedinjenim Državama plasira se u okviru marke Acura, pod oznakom TSX.

Sa druge strane, kupcima u SAD ponuđena je posebna verzija Accorda, koja se pod dizajnu i veličini razlikuje od evropskog modela.

Aktuelna, osma generacija Honde Accord za evropsko tržište predstavljena je 2008, a kako piše australijski Motor Report, proizvodnja ovog modela biće okončana 2015.

Prema rečima direktora kompanije Honda Australia, Stivena Kolinsa, evropski Accord će prestati da se prodaje u toj zemlji, a ista sudbina zadesiće ovaj model i na drugim svetskim tržitima na kojima je trenutno u ponudi.

Ostaje da se vidi da li će Honda ipak odlučiti da kupcima u Evropi ponudi naslednika aktuelnog Accorda, ili eventualno neki potpuno novi model u toj klasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: