VW Passat sa hibridnim pogonom

Volkswagen je objavio tehničke detalje i fotografije Plug-in hibrida Passat GTE uoči zvanične premijere zakazane za pariski salon automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2014.

10:00

Default images

Potreba da se smanji prosečna emisija ugljen-dioksida po automobilu, navela je Volkswagen da proširi ponudu modela sa hibridnim i električnim pogonom.

Posle hibridnog Golfa GTE i eksperimentalnog Volkswagena XL1, predstavljen je i Passat sa hibridnim pogonom.
Passat GTE zasnovan je na novoj generaciji Volkswagenove limuzine od koje se vizuelno razlikuje po drugačijim stilskim detaljima na braniku i LED dnevnim svetlima u obliku slova "C".

Hibridni Passat ima i specijalne alu felne, dok je kabina dobila plavo ambijentalno osvetljenje i ukrasne detalje u istoj boji, koja je kod Volkswagena simbol za štedljive i ekološki prihvatljive modele.

Promenjen je i dizajn instrument table koja je dobila nove sadržaje kako bi vozač mogao da prati podatke o radu hibridnog pogona, potrošnji i dopuni baterija.
Hibridni pogonski sistem sastoji se od 1.4 litarskog benzinskog TSI motora sa 156 ks (115 kW) i elektromotora koji proizvodi 115 ks (85 kW).

Kombinovana snaga dva agregata dostiže 218 ks (160 kW), a auto raspolaže sa maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm.
Pogonski sistem povezan je sa točkovima preko šestobrzinskog automatskog menjača sa duplim kvačilom.

Automobil je u stanju da iz mesta do stotke ubrza za manje od osam sekundi, pre nego što dostigne maksimalnih 220 km/h.
Volkswagen tvrdi sa Passat GTE ima prosečnu potrošnju od 2.0 l/100 km, dok u atmosferu ispušta samo 45 g CO2 po pređenom km.

Ako se vozi isključivo na električni pogon, automobil može da pređe do 50 km, a sa punim rezervoarom autonomija u vožnji iznosi 1000 km.

Volkswagen Passat GTE počeće da se prodaje u drugoj polovini 2015, kada će se znati više detalja i cena ovog modela, a biće dostupan u sedan i karavan verziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: