Dacia Lodgy i Dokker Stepway na auto-salonu u Parizu

Popularnost takozvanih "kros" vozila motivisala je Dačiju da kupcima ponudi još dva ovakva modela. Nakon Sandera, Stepway verzije dobili su mini-van Lodgy i multifunkcionalni Dokker, a oba nova modela imala su premijeru na aktuelnom sajmu automobila u Parizu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

09:52

Default images

Proizvođači automobila sve češće nude modele koji imaju kozmetičke dodatke po ugledu na krosover vozila. Ovi dodaci uglavnom služe da poboljšaju imidž automobila i da privuku mlađe kupce i one kojima je estetska strana važna pri odabiru vozila.

Poput Sandera Stepway, dve nove Dačije imaju ukrasno-zaštitne plastične elemente na pragovima i blatobranima, dok se na donjim delovima branika nalaze zaštitne ploče u srebrnoj boji.

U odnosu na standardne verzije, Lodgy i Dokker Stepway imaju i novi dizajn branika, drugačije krovne šine, mat srebrne spoljne retrovizore i specijalne 16 inčne alu felne.
Dacia Dokker Stepway
Kupcima će na raspolaganju biti pet boja spoljašnjosti, od kojih je azurno plava ekskluzivno namenjena Stepway modelima. Dacia je nastavila raniju praksu da na vidno mesto na vozilu istakne oznaku "Stepway", tako da neće biti dileme o kakvim se modelima radi.

Unutrašnjost modela Lodgy i Dokker Stepway razlikuje se po drugačijim dezenima i bojama tapacirunga i plavim ukrasnim detaljima na instrument tabli, ventilacionim otvorima i volanu.

Kao i standardne verzije ova dva vozila, i Stepway modeli dostupni su sa Media Nav multimedijalnim uređajem sa ekranom osetljivim na dodir i navigacionim sistemom, klimom, tempomatom i mrežicama za odlaganje stvari u prtljažniku.
Dacia Dokker Stepway
Motorizacija modela Lodgy Stepway obuhvata po jednog benzinca i dizelaša. Benzinski TCe 115 uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem, a prosečna fabrički deklarisana potrošnja iznosi 5,7 l/100 km u verziji sa 5 sedišta. Sedmosed torši 5,9 l/100 km.

U ponudi je i dizel motor dCi 110, koji u varijanti sa 5 sedišta ima prosečnu potrošnju od 4,4 l/100 km i emituje 116 g CO2/km.

Dokker Stepway pogonjen je dizelašem dCi 90, a na francuskom tržištu biće dostupan i benzinac TCe 115. Dizel verzija prosečno troši 4,5 l/100 km i emituje 118 g/km ugljen-dioksida, dok fabrički podaci pokazuju da benzinski motor u ovom Dokkeru ima potrošnju od 5,8 l/100 km.

Više fotografija sa sajma automobila u Parizu možete pogledati u našoj Galeriji.

Informacije o početku prodaje i ceni biće saopštene naknadno, a do tada možete pogledati promotivne video klipove za Lodgy i Dokker Stepway:



Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: