Dacia obara rekorde u Evropi

U prvih osam meseci 2014. godine Dacia je oborila je rekord u pogledu rasta prodaje u EU i dostigla 35 odsto ukupne prodaje vozila kompanije Renault u čijem se vlasništvu nalazi, prenosi francuski list Tribin.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

14:47

Default images

Iako je u avgustu rast prodaje novih automobila marke Dacia iznosio je skromnih 2,7 odsto, u prvih osam meseci on je dostigao 30 odsto, u odnosu na isti period 2013, što je ubedljivo najveći rast među najprodavanijim markama automobila na evropskom kontinentu.

Od početka godine, zaključno sa avgustom, u zemljama Evropske unije prodato je 247.942 automobila marke Dacia. Udeo ovog brenda na tržištu EU u avgustu je iznosio 3,2 odsto, dok u ukupnoj avgustovskoj prodaji Renaulta, Dacia vozila čine 35 procenata.

Ovakav rezultat postignut je zahvaljujući pre svega povoljnoj ceni modela Logan i Sandero, koji koštaju manje od 8.000 evra, kao restilizovanom Dusteru, koji doživljava pravi bum na tržištu EU.

Niska cena, jednostavna upotreba, ekonomičnost, kao i korektna mehanička svojstva Dacia automobila su ono što privlači evropske kupce, zaključuje list Tribin.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: