Novi Volvo XC90 koštaće od 62.456 €

Volvo je saopštio da će druga generacija SUV modela XC90, koja je predstavljena krajem avgusta u Stokholmu, u osnovnoj verziji imati cenu od 62.456 evra.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

14:10

Default images

Novi XC90 plod je trogodišnjeg rada zaposlenih u Volvou, a deo je investicionog programa vrednog 11 milijardi američkih dolara, saopštila je ta kompanija.

Uz potpuno novi dizajnerski izraz, XC90 donosi i novu, podesivu SPA platformu, na kojoj će biti zasnovani budući modeli ovog proizvođača, ali i novu tehnologiju pogonskih sistema.

Volvo tvrdi da Novi XC90 nudi najopsežniji i tehnološki najsofisticiraniji standardni bezbednosni paket u aktuelnoj automobilskoj industriji, a koji uključuje i zaštitu u slučaju sletanja sa puta i automatsko kočenje na raskrsnicama.

U slučaju izletanja sa puta, automobil detektuje šta se događa i automatski zateže sigurnosne pojaseve na prednjim sedištima, kako bi zadržao putnike u njihovim bezbednijim položajima. Da bi se sprečile povrede kičme, apsorbuje se energija udara između sedišta i okvira za sedišta, tako što dolazi do upijanja vertikalnih sila koje mogu nastati kada automobil udari točkovima u podlogu nakon izletanja sa puta.

Volvo XC90 opremljen je i tehnologijom automatskog kočenja koja deluje u situacijama poput one kada na raskrsnici ispred automobila iznenada "izleti" drugo vozilo.
Volvo XC90 Rugged Luxury
Novi XC90 dostupan je sa brojnom opcionom opremom koja omogućava vlasniku da u potpunosti personalizuje automobil.

Postoje dva osnovna stilska paketa spoljašnjosti.

Urban Luxury paket kombinuje karoserijske elemente u boji vozila s detaljima od poliranog nerđajučeg čelika i ekskluzivnim 21 inčnim alu felnama koji zaokružuju elegantni izgled ove verzije.

Za razliku od ove, urbanije varijante, Rugged Luxury paket naglašava robustan izgled automobila pomoću mat crnih karoserijskih elemenata i jedinstvenih 22 inčnih felni.

Paleta motora sastoji se od dvocilindričnih turbo-punjenih benzinskih i dizel agregata, a u ponudi će biti i hibridni "plug-in" model.

Osnovna verzija novog XC90 biće opremljena 2.0 litarskim Drive-E četvorocilindričnim turbo-benzincem sa 257 ks (189 kW) i 350 Nm. Najslabiji dizelaš proizvodiće193 ks (142 kW) i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta

Volvo XC90 za 2015. imaće svetsku premijeru na pariskom salonu automobila, početkom oktobra, a u prodajne salone stiže početkom 2015, kada će biti poznato više detalja o cenama na našem tržištu.

Saznajte više o novom Volvou XC90.

Pogledajte galeriju fotografija: Volvo XC90.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: