Renault najavljuje automobil koji će trošiti 2l/100km

Na predstojećem sajmu automobila u Parizu francuski proizvođač predstaviće eksperimentalni koncept vozila sa ultra niskom potoršnjom goriva.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

15:10

Default images

Šef dizajna kompanije Renault, Laurens van den Acker, izjavio je da će prosečna potrošnja goriva ovog automobila iznositi 2 l/100 km.

Koncept je odgovor na izazov koji je pred proizvođače postavila francuska vlada - da do 2020. naprave serijski model koji će imati navedenu potrošnju.

Van den Acker je kazao je reč o potpuno novom vozilu koje ne predstavlja modifikaciju nekog od postojećih Renault modela.

"Koncept čak ne koristi ni jednu od postojećih platformi, jer su one preteške, a nama je, osim izvanrednih aerodinamičkih karakteristika, bilo potrebno drastično smanjenje mase", objašnjava on.

Van den Acker nije hteo da otkrije o kakvom se automobilu radi, ali je nagovestio da su prilikom oblikovanja koncepta korišćeni stilski elementi koji predstavljaju mešavinu dizajna hečbeka, krosovera i sportskog automobila.

Pogonski sistem takođe je za sada tajna, ali logično je pretpostaviti da je u pitanju neka vrsta hibridnog pogona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: