Brabus počeo doradu novog Mercedesa C klase

Nova C klasa je poslednji u nizu Mercedesovih modela koji je unapređen kroz program Brabusa. Osim dodatnih aerodinamičkih i kozmetičkih elemenata, nemačka tjunerska kuća ponudila je kupcima i poboljšanje performansi postojećih Mercedesovih motora.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

15:37

Default images

Mercedes C klase sa potpisom Brabusa vizuelno se razlikuje od standardnog modela pre svega po maski hladnjaka na kojoj se umesto uobičajene trokrake zvezde nalazi Brabusov amblem.

Prednji branik ima nove usmerivače za vazduh i spojler, dok zadnji deo automobila ukrašavaju dva para hromiranih izduvnih cevi, novi difuzor i diskretni spojler na poklopcu prtljažnika.
U ponudi su i specijalno dizajnirane alu felne od 18, 19 ili 20 inča. Ako se odluče za najveće među njima, kupci će uz njih će moći da izaberu gume dimenzija 225/35 napred i 255/20 pozadi, nekog od najpoznatijih proizvođača pneumatika.

Unutrašnjost automobila presvučena je kožom i Alcantarom, a da se nalazite u dorađenom Mercedesu C klase svedoče brojni detalji koji nose Brabus rukopis, poput metalnih pločica na pragovima ili aluminijumskih pedala nožnih komandi.
Brabus za sada nudi mogućnost poboljšanja performansi za dva modela.

Na benzincu, Mercedesu C200 motor je pojačan za 41 ks i 30 Nm, tako da proizvodi 225 ks i 330 Nm. Zahvaljujući dodatnoj snazi, ovaj model u stanju je da od 0 do 100 km/h stigne za 7 sekundi, što je za pola sekunde bolje vreme od standardne verzije, dok maksimalna brzina iznosi 242 km/h.
Mercedes C220 BlueTEC u Brabus verziji ima oznaku D3, a ovaj dizelaš osnažen je za 50 ks, dok je maksimalni obrtni moment povećan za 50 Nm. Brabus D3 raspolaže sa 220 ks i 450 Nm.

U ovom slučaju ubrzanje iz mesta do stotke poboljšano je za čitav sekund i iznosi 7,1 s, a maksimalna brzina automobila povećana je na 240 km/h.

Saznajte više o novom Mercedesu C klase.

Pročitajte o Brabusovom programu za Mercedes CLA.

Pogledajte kako je Brabus unapredio Mercedes S klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: