Lamborghini Huracan "skinuo" 150 kg

Trkački Huracan Super Trofeo predstavljen je u petak na svečanosti u Pebl Biču, u Kaliforniji. U odnosu na standardnu verziju, Super Trofeo je znatno olakšan, dobio je i dodatnih 10 ks, a umesto na sva 4 točka, snaga motora prenosi se samo na zadnju osovinu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

09:56

Default images

Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo, kako je pun naziv trkačke verzije, nastao je saradnji sa kompanijom Dallara Engineering uz učešće legendarnog inženjera Đan Paola Dalare koji je radio i na modelu Miura iz šezdesetih godina.
U poređenju sa regularnim Huracanom, Super Trofeo ima brojne izmene na spoljašnjosti kako bi se poboljšala aerodinamika automobila.

Između ostalog, ugrađeni su prilagodljivi otvori za vazduh, novi difuzor, dok se veliki zadnji spojler može zauzeti deset različitih predefinisanih pozicija.

Automobil je i nešto širi, od "civilne" verzije, a Pirelli je napravio specijalne gume samo za ovaj model.
Pogledajte prve snimke i poslušajte zvuk Huracana LP 620-2 Super Trofeo:



Osim što izgleda moćno, tkrački Huracan ima dodatna unapređenja koja mu pomoći da se iskaže na stazi.

Zahvaljujući brojnim merama koje su doprinele smanjenju mase, automobila je težak samo 1.271 kg, što je za 150 kg manje u odnosu na klasičnu verziju Huracana.

Uz to, atmosferski 5.2 litarski V10 pojačan je za 10 ks, tako da motor sada proizvodi 620 ks (456 kW).
Za razliku od standardnog Huracana LP 610-4, koji ima pogon na sva 4 točka, kod Super Trofeo verzije snaga motora prenosi se isključivo na zadnju osovinu.

Trkački Huracan na piste stiže 2015, kada će se takmičiti u Blancpain Super Trofeo šampionatu.

Saznajte više o Lamborghniju Huracan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: