SAD: Opoziv 29.500 FIAT-a 500L zbog vazdušnih jastuka

Kompanija Chrysler, koja je u vlasništvu FIAT-a, objavila je u sredu da će povući gotovo 30 hiljada automobila sa američkog tržišta zbog mogućeg problema sa vazdušnim jastukom koji štiti kolena vozača u slučaju sudara.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

07:26

Default images

Testiranje koje su sproveli Chrysler i američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA) pokazalo je da se vazdušni jastuk za kolena možda neće aktivirati pravilno i zaštititi vozača u slučaju da on nije vezao sigurnosni pojas.

Chrysler je saopštio da, koliko je kompaniji poznato, ni jedan vozačl FIAT-a 500L do sada nije zadobio povredu zbog ovog problema.

Od ukupnog broja vozila koja će biti povučena na vanredni servis, preko 25.000 pripada vlasnicima u Sjedinjenim Državama, dok je 4.000 automobila registrovano u Kanadi.

Vazdušni jastuk za kolena vozača je standardni deo opreme FIAT-a 500L koji se prodaje na severnoameričkom tržištu.

Ovo nije prvi put da FIAT u Severnoj Americi povlači veći broj primeraka modela 500L na vanredni servis. U martu je povučeno skoro 20 hiljada vozila zbog problema sa automatskim menjačem sa duplim kvačilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: