Čime to BMW privlači nove kupce?

Imperativ automobilskih kompanija je povećanje profita. To se može postići na više načina, a jedan od njih je i rast prodaje automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2014.

09:25

Default images

BMW poput svojih najvećih konkurenata iz godine u godinu prodaje sve više automobila. Unapređivanje već postojećih modela i dobar marketing doprinose rastu prodaje automobila kao što su Serija 3 ili Serija 5.

Ipak, najveći prodor na tržište i značajnije povećanje ukupne prodaje donose novi modeli koje bavarski proizvođač do sada nije imao u ponudi. Najnoviji među njima je BMW Serije 2 ActiveTourer, koji u prodajne salone stiže krajem septembra.

I dok su se mnogi fanovi BMW-a pitali da li je kompanija možda pogrešila rušeći tradiciju proizvodnjom MPV modela sa prednjim pogonom, računica nemačke kompanije je jasna.

Serija 2 ActiveTourer zalazi u automobilski segment u kome BMW do sada nije bio prisutan i gde ima prostora za povećanje zarade. Osim toga, ciljnu grupu koja kupuje ovu vrstu vozila ne interesuje mnogo da li motor pogoni prednje ili zadnje točkove.
Jedan od šefova BMW-a, Frank Niederlaender, izneo je procenu da će 75 odsto budućih vlasnika ActiveTourera biti klijenti koji do sada nikada u životu nisu kupili BMW automobil. Na taj način, proizvođač dobija ono što je želeo - nove kupce.

Pri tome, trvrdokorni fanovi nastaviće da kupuju "klasične" BMW modele zbog onoga što im takvi automobili pružaju.

S obzirom da je najveći konkurent modelu Serije 2 ActiveTourer za sada Mercedesova B klasa, u BMW-u će se fokusirati na to kako da ubede potencijalne kupce da se odluče baš za njihov automobil.

Jedan od načina biće i proširenje ponude, jer BMW planira da pored verzije sa 5 sedišta uskoro predstavi i produženu varijantu sa tri reda i 7 sedišta.

Saznajte više o BMW-u Serije 2 ActiveTourer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: