Infiniti ostvario rekordnu prodaju zahvaljujući Q50

Rast prodaje automobila ne beleže samo nemačkih premijum proizvođača. Japanski Infiniti povećao je broj prodatih vozila u prvih šest meseci 2014. za 30 odsto.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

13:21

Default images

U periodu januar-jun, Infiniti je širom sveta isporučio kupcima 101.220 automobila. To je ujedno i rekordna polugodišnja prodaja u istoriji ovog proizvođača.

Najznačajnija tržišta za ovu podružnicu kompanije Nissan koja se bavi izradom luksuznih automobila i dalje su SAD, Kina, Kanada i Bliski istok, a stepen rasta podjednako je raspoređen.

Očekivano, u prodaji je najzastupljeniji novi model, limuzina Q50, zahvaljujući kojoj je i ostvaren ovakav rast. Infiniti Q50 čini oko 50 odsto svih prodatih automobila ove marke.

Do kraja 2014. u Kini će se pojaviti i verzija sa produženim međuosovinskom rastojanjem, što bi trebalo dodatno da pogura prodaju Infinitija. Takođe, uskoro se očekuje premijera novog kompaktnog hečbek modela, Q30, koji će biti rival Mercedesu A klase i BMW-u Serije1, tako da bi Infiniti u 2015. mogao još jednom da obori sopstveni rekord prodaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: