Mercedes već testira produkcijski kupe-krosover

Mercedes Concept Coupe SUV izazvao je veliko interesovanje na auto-salonu u Pekingu. U međuvremenu, pojavile su se i prve fotografije prototipa serijske verzije, koje pokazuju da nemački proizvođač već uveliko radi na produkcijskom modelu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

12:33

Default images

Umesto zvanične potvrde Mercedesa, dokaz o planovima za serijsku proizvodnju kupe-krosover modela stigao je u vidu "špijunskih" fotografija maskiranog test prototipa.

Očekuje se da će novi Mercedes, koji u sebi objedinjuje sportske i terenske osobine, imati oznaku MLC i da će u znatnoj meri biti zasnovan na konceptnom vozilu.
Foto: carscoops.com
Na fotografijama se vidi prepoznatljiva silueta, a u odnosu na koncept, produkcijska verzija imaće manje isturen prednji deo sa maskom hladnjka koja nije toliko istaknuta.

Dizajn prednjeg branika takođe je promenjen, dok su kvake na vratima i spoljni retrovizori nešto veći nego na konceptnom automobilu. I zadnji deo vozila pretrpeće manje stilske promene, uključujući i veća stop svetla i preoblikovan branik.

Visina krova u nivou zadnjih sedišta na serisjkoj verziji je veća, kako bi putnici koji sede pozadi imali više prostora za glave.
Foto: carscoops.com
Mercedesov kupe-krosover deliće platformu sa sledećom generacijom modela ML i koristiće već dostupnu paletu benzinskih i dizel motora ovog proizvođača. U vrhu ponude očekuje se AMG verzija koju će pogoniti V8 turbo motor.

Mercedes MLC trebalo bi da se nađe u prodaji u drugoj polovini 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: