Fisker Karma ponovo u prodaji 2015?

Fisker je u februaru dobio novog vlasnika, kinesku grupaciju Wanxiang, čime je ovaj proizvođač luksuznih hibridnih automobila spasen od bankrota. Pred novim vlasnikom sada je naporan posao kako bi se obnovila proizvodnja.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

22:17

Default images

Proizvodnja modela Karma zaustavljena je 2012, najpre zbog problema sa nabavkom baterija a zatim i usled finansijskih poteškoća kompanije. Da bi se Karma ponovo zakotrljala sa proizvodnih traka, potrebno je pre svega izabrati novi menadžment.

Privremeni predsednik kompanije Fisker Automotive, Rodžer Braun, kaže da će prvi zadatak novog rukovodstva biti da donese odluku o tome gde će se Karma ubuduće proizvoditi.

Nakon toga, potrebno je ponovo angažovati radnike, s obzirom da je većina zaposlenih otpuštena 2013. jer kompanija više nije bila u mogućnosti da ih plaća. Braun tvrdi da je potrebno zaposliti 200 stručnih radnika.
Prototip modela Surf iz 2011.
"Trenutno smo u potrazi za bivšim zaposlenima kompanije, s obzirom da oni već imaju potrebna znanja i veštine", kaže Braun i dodaje da su u preliminarnim razgovorima mnogi od bivših radnika izrazili spremnost da se vrate na posao.

"Kako bismo zaposlili potreban broj kvalifikovanih radnika, iskoristićemo i bazu podataka sa imenima kandidata koji su konkurisali za posao u Fiskeru proteklih godina, ali ga nisu dobili", objašnjava privremeni predsednik Fiskera.
Fisker Atlantic koncept iz 2012.
Ako sve bude teklo prema planu, Karma će se ponovo naći na tržištu polovinom 2015.

Ukoliko se postignu dobri prodajni rezultati, usledili bi već najavljeni modeli, najpre Surf, 2016, a zatim i Atlantic 2017. godine.

Saznajte po čemu će se novi Fisker razlikovati od starog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: