Stiže Golf R sa 400 ks!

Volkswagen će na sajmu automobila u Pekingu predstaviti koncept Golf R 400 koji će ispod haube imati motor od čak 400 ks.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

08:59

Default images

Volkswagen je želeo da impresionira fanove svog najpopularnijeg modela tako što će konstruisati Golf R koji u odnosu na 300 ks sa koliko raspolaže standardna verzija ovog modela ima dodatnih 100 konja.

Nije saopšteno koja je tačno vrsta motora upotrebljena u ovom konceptu, ali poznato je da klasični Golf R za pogon koristi četvorocilindrični 2.0 litarski turbo-benzinac.

Osim značajno veće snage pogonske jedinice, povećan je i maksimalni obrtni moment i to za 70 Nm, tako da ovaj automobil može da razvije 450 Nm.
Ova unapređenja dovela su do poboljšanja performansi. Golf R 400 od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 s što je za čitavu sekundu bolje vreme u poređenju sa serijskim modelom.

Maksimalna brzina iznosi 282 km/h, a u saopštenju se na navodi da li je ona elektronski ograničena kao kod standardnog Golfa R. Snaga se kao i kod serojske verzije prenosi na sva 4 točka.

Fotografije i više detalja o ovom automobilu biće dostupno nakon njegove premijere na auto-salonu u Pekingu, a na priloženim crtežima može se videti da Golf R 400 ima nešto drugačiji izgled prednjeg dela i redizajnirani branik.

Pročitajte više o standardnom Golfu R.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: